top of page

Kodėl sultys nėra geriausias būdas valyti organizmui?

Pastebėjau, kad rugsėjo pirmoji, panašiai kaip sausio pirmoji, primena naujų metų pradžią. Daugelis grįžta iš atostogų pailsėję, kupini idėjų ir jėgų. Taip pat pastebiu, kad daug žmonių užsibrėžia naujus tikslus pagerinti sveikatą, sugrįžti prie sveikos gyvensenos įpročių ar vėl pradėti sportuoti. Šį kartą aptarsiu, kaip vasaros linksmybės ir pasikeitę įpročiai veikia mūsų organizmą, ir ką daryti, norint judėti sveikos gyvensenos link.

Eikime miegoti anksčiau

Jei vasaros metu praleisdavome ilgus vakarus su draugais ir šeima, atėjus rudeniui reiktų pagalvoti apie geresnę miego kokybę. Manau, žinote pasakymą: „Kelkis su saulės patekėjimu ir eik miegoti saulei nusileidus“. Dar ir dabar kai kurios tautos, kaip, pavyzdžiui, šiaurės Indijoje, propaguoja šią praktiką. Įdomu ir tai, kad toks miego ritmas turi sveikatai naudingų savybių – padeda išlaikyti norimą svorį, suteikia energijos, apsaugo nuo ligų.

Nors šiuolaikinėje visuomenėje mums nepavyks laikytis šio gamtos principo, ėjimas miegoti kiekvieną vakarą panašiu laiku (prieš 23:30 val.) organizmui itin naudingas.





8 views0 comments
bottom of page