top of page

Keletas prieskonių, kuriuos vertėtų reguliariai įtraukti į savo mitybą

Manau, ne kartą esate girdėję sąvoką „supermaistas“, tai itin mėgstama marketingo kompanijų žodyne. Kaip tyrimai rodo, kai mes suteikiame galią maistui „super“, „be cukraus“, „sveikas“, sąmonė tokį maistą priskiria prie sveikatai naudingo. Nieko blogo čia nėra, nes „supermaistas“ tikrai gausus naudingų maistinių medžiagų. Bet šis straipsnis – apie tai, kaip mūsų virtuvėje randami ir nebrangūs maisto produktai gali taip pat būti vadinami „supermaistu“.

Gali būti, jog apie šį prieskonį dar nesate girdėję, jis itin paplitęs Indijoje ir arabų šalyse, pasižymi organizmo funkcijas atstatančiomis savybėmis. Gali būti naudojamas patiekalams paskaninti, ypač troškiniams, arba vartojamas gydomosios arbatoms ruošti.

Neseniai atliktos studijos patvirtino, kad šio prieskonio vartojimas padeda sumažinti blogojo cholesterolio kiekį ir palaikyti cukraus lygį organizme. Jis itin saugus asmenims, kuriems gresia cukrinis diabetas, o kartais net vartojamas jau sergant diabetu, tačiau šiuo atveju svarbu pasitarti su gydytoju.



5 views0 comments
bottom of page